راهکارهای عملی برای رفع خطاهای Crawl در گوگل سرچ کنسول!

راهنمای رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول وبمستر

انجام این کار به‌صورت بالقوه دفعات خزش محتوای شما را افزایش می‌دهد که نتیجه آن رتبه‌بندی بالاتر و ترافیک بیشتر است. همچنین می‌توانید برای اطمینان از صحت عملکرد از ابزار robots.txt Tester تعبیه شده در کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید. برای دسترسی به این ابزار از صفحه گوگل وبمستر وارد منوی crawl شوید و بروی گزینه robots.txt Tester کلیک کنید. البته لازم به ذکر است که خطای DNS، مشکلی در سئوی سایت شما به وجود نخواهد آورد؛ به این دلیل که ربات‌های خزنده گوگل همواره می‌توانند ارتباط‌شان را با سایت‌تان حفظ کنند. اما بروز چنین خطاهایی به این معنی است که کاربران نمی‌توانند وارد سایت شوند، بنابراین بهتر است هرچه سریع‌تر اقدام به رفع این مشکل نمایید.

در وب‌سایت با اضافه کردن اسکیمای ویدیو، تامنیل آن به‌علاوه اطلاعات مهم دیگری در مورد محتوای ویدیو در اختیار گوگل قرار می‌گیرد. این صفحه یا صفحاتی که در این گزینه هستند، نسخه هایی دارند که به عنوان کپی همدیگر به نظر میرسند. شما باید به کمک تگ کنونیکال تعیین کنید که صفحات اصلی کدام هستند و گوگل را از گمراهی خارج کنید. چطور؟ خب بهترین راهکاری که برای رفع این مشکل پیشنهاد میشود، استفاده از تگ کنونیکال است که نسخه اصلی از یک یا چند صفحه را به گوگل نمایش میدهد. بعد از خطاهای سروری باید به سراغ خطاهای مربوط به فچ فایل robots.txt برید. همون طور که بالاتر هم گفتیم تا زمانی که گوگل بات ها نتونن به این فایل دسترسی داشته باشن از کراول کردن سایت دست بر می دارن.

البته می‌توانید صفحات تکراری یا صفحات تغییر داده شده را با ریدایرکت 301 به صفحه جدید هدایت کنید. خطاهای مربوط به سرور عموماً مربوط به مشکلات موقت وب سایت شما هستند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که طبق مقاله پاک کردن کش مرورگر، ابتدا کش مرورگر و کوکی‌ها را پاک کنید. اگر صفحه سرچ کنسول خودتان را باز کردید و با خطای جدیدی روبرو شدید، اصلاً جای نگرانی نیست. در فهرست زیر خطای مورد نظرتان را پیدا کنید و راه‌های رفع این خطا را امتحان کنید.

همچنین می‌توان یک صفحه را از طریق یک پاسخ هدر HTTP از طریق X-Robots-Tag ایندکس نکرد، که اگر در کار با ابزارهای توسعه‌دهنده راحت نیستید، تشخیص آن کمی پیچیده‌تر است. شما این صفحه را برای نمایه سازی ارسال کردید، اما صفحه توسط robots.txt مسدود شده است. سعی کنید صفحه خود را با استفاده از آزمایشگر robots.txt بررسی کنید. ابتدا صفحه را در مرورگر خود بررسی کنید و ببینید آیا می توانید آن را بارگیری کنید. اگر می توانید، به احتمال زیاد مشکل خود به خود حل شده است، اما می خواهید تأیید کنید.

این ابزارها که هرکدام ویژگی‌ها و کارکردهای منحصر به فردی دارند، به شما این امکان را می‌دهند که عملکرد سایت خود را بهبود بخشیده و آن را در صدر نتایج جستجوی گوگل قرار دهید. در حالت عادی خزنده‌های گوگل با دنبال کردن لینک‌ها از صفحه‌ای به صفحه دیگر سایت شما منتقل می‌شوند و محتوای آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. اما در صورتی که به علت ممنوع بودن دسترسی به یک صفحه نتوانند آن را بارگذاری کنند، خطای Access denied در گوگل وبمستر نمایش داده می‌شود. این مشکل عموما به دلیل وجود صفحات لاگین به وجود می‌آید و مانع از نمایش قسمتی یا تمام محتوای صفحه می‌شود. اگر بخواهیم شرح دهیم که چرا چنین هشداری به شما از سوی گوگل داده می‌شود بهتر است اینگونه بگوییم که فایل robots.txt شما چیزی مانند پلیس سر چهارراه است. به برخی از ربات‌ها مجوز عبور و مرور در سایتتان را می‌دهد و به بعضی دیگر اجازه نمی‌دهد.

حالا برای رفع این مشکل با اطمینان از اینکه ریدایرکت شما مستقیماً به URL نهایی می‌رود، این مشکل را حل کنید و تمام مراحل اضافی وسط را حذف کنید. این فایل فهرستی از دستورات است که به ربات گوگل داده می‌شود و این خطا نشان می‌دهد یک خط کد در فایل robots.txt شما وجود دارد که به گوگل می‌گوید اجازه خزیدن در این صفحه را ندارد. البته لازم به ذکر است که لزوما تمام 404‌ها نیاز به رفع شدن ندارند. اگر آدرسی جا به جا شده است کافی است از ریدایرکت 301 اسفاده کنید. اگر هم هم آدرس صفحه مورد نظر ناشناخته است یا قصد دارید حذف شود، می‌توانید خطای 404 را نادیده بگیرید. ولی حالا اگر بخواهید صفحاتی که خطای Alternate page with proper canonical tag نشان می‌دهد ایندکس شود، می‌بایست تگ کنونیکال را از آن صفحات حذف کنید.

اگر وب‌سایت به دلیل به روزرسانی و بهبود از کار افتاده باشد یا در کدها، خطایی وجود داشته باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد. این مشکل ممکن است به دلیل مجوزهای فایل‌ها در هاست، خطای نرم افزاری، تنظیمات نامناسب هاست، تحریم‌ها یا ... به همین دلیل است که Google Search Console یک ابزار بسیار ارزشمند است. یکی از ویژگی‌های کلیدی آن به شما اطلاع می‌دهد که آیا گوگل در هنگام تلاش برای خزیدن و ایندکس کردن سایت شما با خطایی مواجه شده است یا خیر. در نتیجه، شما قادر خواهید بود به سرعت هر صفحه‌ای که ایندکس نشده است را شناسایی کنید تا بتوانید مشکل خزیدن (یا نوع دیگری از خطا) را برطرف کنید.

با استفاده از meta viewport tag یک ویو پورت مشخص برای دستگاه‌های مختلف داشته باشید. تگ نو ایندکس را از صفحه حذف کنید و به صورت دستی درخواست ایندکس صفحه را در گوگل ثبت کنید. URLهای لیست شده را به ترتیب بررسی کنید و ببینید به صفحه هدف ریدایرکت می‌شود؟ اگر صفحه ریدایرکت شده مشکلی نداشت، نیازی نیست که کاری انجام دهید. اگر هم متوجه شدید که صفحه هدف کاربر را به صفحه اشتباهی هدایت می‌کند، آن را اصلاح کنید. فرض کنید یک صفحه را برای ایندکس شدن تنظیم کردید؛ اما بنا به دلایل مختلف در meta tag یا HTTP header دستور noindex قرار گرفته است. حالا گوگل نمی‌تواند تصمیم بگیرد که کدام دستور برای شما اولویت دارد.

البته در نسخه جدید کنسول جستجوی گوگل، این خطاها بر اساس هر URL و در Index Coverage گزارش می‌شوند. ممکن است خطاهای Crawl errors به یک گزارش که در نسخه قدیمی کنسول جستجوی گوگل وجود دارند اشاره کنند. تغییر چیدمان تجمعی (CLS) معیاری است که نشان می دهد چند بار چیدمان سایت شما به طور غیرمنتظره در مرحله بارگذاری تغییر می کند. CLS مهم است زیرا تغییرات طرح‌بندی که در زمانی که کاربر در حال تلاش برای تعامل با یک صفحه است رخ می‌دهد، می‌تواند بسیار خسته‌کننده باشد و منجر به تجربه کاربری ضعیف شود. در روزهای اولیه طراحی ریسپانسیو، برخی از توسعه دهندگان ترجیح می دادند به جای اینکه وب سایت را به طور کامل واکنش گرا کنند، وب سایت را برای تجربه های موبایلی تغییر دهند. نمای با پهنای ثابت یک راه عالی برای انجام این کار است، اما با ورود بیشتر و بیشتر دستگاه های تلفن همراه به بازار، این راه حل جذابیت کمتری دارد.

اگر می‌خواهید صفحه‌ی مورد نظر ایندکس شود، آن خط را از فایل robots.txt خود پیدا کرده و حذف کنید. چنین صفحاتی منابع گوگل را در خزیدن وبسایت هدر می‌دهند و به طور منفی بر رفتار کاربر تأثیر می‌گذارند. صفحاتی که به طور منظم خطای سرور 5xx را نمایش می‌دهند ممکن است توسط گوگل به عنوان کیفیت پایین علامت‌گذاری شوند و از ایندکس گوگل حذف شوند، بنابراین نباید آن‌ها را نادیده بگیرید. • 501 Not Implemented یک خطای سرور است که زمانی رخ می‌دهد که سرور از توابع لازم برای پردازش درخواست یک کاربر پشتیبانی نمی‌کند. احتمالاً برای رفع این خطا، شما باید تنظیمات سرور را تغییر دهید.

طبق توصیه گوگل، عناصر قابل کلیک شدن به اندازه‌ای در حدود 48 پیکسل نیاز دارند، که معمولاً حدود یک سوم عرض صفحه نمایش یا تقریباً به اندازه کف انگشت فرد است. جایگزینی لینک‌های متنی کوچک با دکمه های بزرگ را به عنوان یک راه حل آسان در نظر بگیرید. به گفته گوگل، یک قانون کلی خوب این است که صفحه در هر خطش بیش از 70 تا 80 کاراکتر (حدود 8 تا 10 کلمه) در دستگاه تلفن همراه نمایش ندهد. ویوپورت روشی فنی است تا مرورگر شما بداند که چگونه تصاویر و سایر عناصر وب سایت را به درستی مقیاس بندی کند تا در همه دستگاه‌ها عالی به نظر برسند. این کار احتمالاً به کمک یک توسعه‌دهنده نیاز دارد، مگر این که در HTML خبره باشید.

لینک آن صفحات را در مرورگر باز کنید و اگر مشکل همچنان وجود داشت، آن را با شرکت میزبانی سایت خود در میان بگذارید. اگر کاربر یا ربات‌های گوگل از صفحه‌ای از سایتتان بازدید کنند که مشکلی از سمت سرور شما داشته باشد، این خطا نشان داده خواهد شد. همچنین برای صفحاتی که قرار است نگهدارید قبل از هرچیزی مطمئن شوید محتوای مناسبی در صفحه وارد کرده‌اید. گاهی خطای ۴۰۴ soft در گوگل وبمستر به علت کم بودن محتوا به‌وجود می‌آید؛ حداقل تعداد محتوای تولید شده مناسب ۳۰۰ کلمه می‌باشد. همان‌گونه که از نام آن پیداست خطاهای سرور در گوگل وبمستر زمانی رخ می‌دهند که ربات‌های خزنده‌ گوگل نتوانسته باشند با سرورهای سایت شما ارتباط برقرار کنند.

برای رفع این خطا، ابتدا باید اطمینان حاصل کرد که شما دسترسی لازم برای مشاهده صفحه را دارید. سپس می‌توانید با تغییر تنظیمات سرور یا فایروال، این محدودیت را برطرف کنید. همچنین ممکن است نیاز باشد تا فایل‌های مرتبط با صفحه را مجدداً بررسی و بارگذاری کنید تا مشکل حل شود. در نهایت، با تست مجدد صفحه مورد نظر، مطمئن شوید که خطای ۴۰۳ رفع شده است. این نحوه برخورد ربات‌های جستجو نشان می‌دهد صفحه و محتوای آن به دلایل مختلف به‌اندازه‌ای کیفیت نداشته که به فهرست گوگل اضافه شود.

گزارش Mobile Usability Report  در گوگل سرچ کنسول به شما کمک می‌کند تا به سرعت مشکلات سازگاری با تلفن همراه را شناسایی کنید. این مشکلات می‌تواند به تجربه کاربر شما آسیب برساند و مانع از دریافت ترافیک ارگانیک بیشتر در وب سایت شود. در این مقاله قرار است به بررسی خطاهای کد وضعیت (یکی از رایج‌ترین انواع خطاهای سرچ کنسول) بپردازیم و راه‌های شناسایی و رفع آن‌ها را با یکدیگر یاد بگیریم. اگر شما هم مدام سروکارتان با سرچ کنسول است، مطالعه این مقاله برایتان مفید و کاربردی خواهد بود. اگر با کدهای وضعیت آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنیم قبل از شروع مطالعه ادامه مطلب، ویدیوی زیر را مشاهده کنید. به طور کلی ایندکس نشدن چنین صفحاتی، مشکلی را ایجاد نمی کند و لزومی برای رفع آن وجود ندارد.

اگر همین صفحه که الان در آن هستید را حذف کنم، زمانی که دوباره به آدرسش وارد شوید به جای آن، یک صفحه ارور 404 را مشاهده میکنید. دقت کنید، تمامی صفحات سایت شما در حالت پیش فرض برای ایندکس آماده هستند و اگر بخواهید از دید گول خارج شوند، باید حتما آنها را نوایندکس کنید. این خطا مربوط به خطاهای خانواده 4XX هست که البته در سمت کلاینت اتفاق افتاده. روی هر ردیف از جدول By response که کلیک کنید وارد صفحه مربوط به URLهایی که اون پاسخ رو برگردوندن، میشید. البته همه URLهایی که یک پاسخ خاص رو برگردوندن جمع آوری نشده و یک سری از URLها به عنوان Examples یا نمونه در اختیارتون قرار داره.

اگر وب سایت با رمز عبور محافظت شده باشد یا در پشت درگاه پرداخت بماند، ممکن است این اتفاق بیفتد. همچنین، صفحاتی که برای خزیدن بسته شده‌اند، می‌توانند خزیده و ایندکس شوند اگر دارای لینک‌های خارجی یا تعداد زیادی لینک داخلی باشند. بنابراین، توصیه می‌شود که لینک‌هایی به صفحاتی که برای خزیدن بسته شده‌اند، در هیچ جایی از فایل robots.txt قرار ندهید. • 510 Not Extended یک خطایی است که زمانی رخ می‌دهد که درخواست مشتری با سیاست دسترسی سرور مطابقت ندارد. در پاسخ، سرور قادر به ارسال داده‌های اضافی مورد نیاز برای تولید یک درخواست جدید مشتری است. علاوه بر این، GSC گزارش‌های دقیق و تحلیل‌هایی در مورد عملکرد ارگانیک وبسایت شما ارائه می‌دهد.

حالا صفحاتی که در این گزینه و خطای سرچ کنسول به شما معرفی شده اند، همین صفحات غیر HTML هستند که به عنوان نسخه تکراری از یک صفحه دیگر شناخته شده اند. در این شرایط گوگل با توجه به تکراری بودن محتوا، صفحه اصلی یا HTML را ایندکس و صفحه دیگر را نوایندکس در نظر میگیرد. خطاهای Crawl Errors در سرچ کنسول، خطاهایی هستن که در زمان کراول یا خزش ربات های گوگل اتفاق افتادن. برای رفع خطاهای Crawl Errors اول باید ببینیم چه خطاهایی ممکنه در زمان کراول ربات ها اتفاق بیفته تا بعدش بفهمیم چگونه خطاهای خزیدن Crawl Errors را در سرچ کنسول برطرف کنم. رایج‌ترین دلیل نمایش خطای 401 سرچ کنسول این است که فایروال یا سیستم‌های داخلی سایت ربات گوگل را مسدود کرده‌اند. علاوه‌بر این، وجود محتوای محافظت‌شده با رمز عبور در صفحه یا تنظیم اشتباه پیکربندی‌های خاص برای خزنده‌ها می‌توانند باعث محدودیت دسترسی خزنده‌ها به صفحات وب‌سایت شوند.

البته این احتمال هم وجود دارد که صفحه در آینده به فهرست گوگل اضافه شود. خوشبختانه، برای برطرف کردن این خطا هم چند روش مختلف وجود دارد که در بخش بعدی به آن‌ها اشاره می‌کنیم. مهمترین و اساسی ترین گام ها برای سئو و بهینه سازی سئو سایت، رفع خطاهای موجود در سرچ کنسول گوگل است. اکثر وب مستران، توسعه دهندگان و سئو کاران حتما حداقل یک بار با خطاها و مشکلات در سرچ کنسول مواجه شده اند. در این مقاله با انواع ارورها در گوگل سرچ کنسول و روش های حل آن ها آشنا خواهید شد. سرچ کنسول این خطاها را به شما نمایش می دهد تا شما بتوانید با رفع آن ها بستر را برای بهبود و بهینه سازی ربته سایت خود در گوگل فراهم کنید.

این اطلاعات قدرتمندی است که باید داشته باشید، زیرا به شما امکان می‌دهد تا اندازه‌گیری کنید که تاکتیک‌های سئوی شما چقدر موثر هستند، طبق نظر گوگل. این موضوع برای متخصصان سئو، طراحان سایت، صاحبان کسب و کار‌ها، تولید کنندگان محتوا و هر فردی که در زمینه گوگل و سایت فعالیت می‌کند، ضرورت دارد و باید اطلاعات کاملی در این زمینه به دست بیاورند. در ادامه، انواع کلمات کلیدی را به شما معرفی می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که از لحاظ هدف کاربر و طول کلمه، این کلیدواژه‌ها چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند و بهتر است که از کدام یک استفاده کنید. برای رفع مشکل، کد نوایندکس صفحه را از فایل ربات حذف کنید و فقط تگ نوایندکس صفحه باقی بماند. تمام صفحات و مقالات باید در دامنه سایت وارد شده به گوگل نیوز باشد.

همچنین به شما می‌گوید که کدام صفحات سایت به خوبی رتبه‌بندی می‌شوندند و گوگل کدام صفحات را نادیده گرفته است. خطاهای سرچ کنسول مربوط به مشکلات ایندکس نشدن یا راه‌حل‌های بهبود صفحات ایندکس شده وب سایت شما هستند. در قسمت Pages شما می‌توانید خطاهای مرتبط با صفحات خودتان و مشکلاتی که خزنده‌های گوگل در مسیر ایندکس کردن با آن مواجه می‌شوند را مشاهده کنید. بنابراین می‌ـوان گفت که مهم‌ترین و اصلی‌ترین خطاهای سرچ کنسول در این بخش قرار دارند. زمانی که این خطای رایج گوگل سرچ کنسول را می‌بینید، نشان می‌دهد که صفحاتی از سایت خود را به کمک تگ نوایندکس از دسترس ربات‌های گوگل دور نگه داشته‌اید. اگر مشکلی دارد، با استفاده از هر روشی که بلد هستید، تگ noindex را از صفحه یا صفحات مورد نظر پاک کنید.

سعی کنید صفحه را با استفاده از ابزار URL Inspection رفع اشکال کنید. بسیاری از افراد برای رفع نیاز خود از موتورهای جستجو استفاده می کنند. برای این که کسب و کار شما برای کاربران به نمایش در بیاید نیاز است که حتماً سئو خوبی... Indexed; not submitted in sitemapاین پیام زمانی ایجاد می شود که صفحه ای از سایت شما با موفقیت ایندکس شده است اما در سایت مپ شما وجود ندارد. در واقع این پیام به آن معناست که شما برای ایندکس کردن این صفحه یا صفحات هیچ کمکی به گوگل نکرده اید. با وجود یک سایت مپ درست و دقیق، احتمال این که تناوب و میزان بررسی و مرور سایت توسط گوگل افزایش پیدا کند بسیار بیشتر خواهد شد.

از علل رخ دادن این خطا می‌تواند مربوط به قالب سایت شما باشد که حاوی متونی افزون بر مقاله اصلی شماست؛ که بهتر است آن‌ها را حذف نمایید. پیوند یکتای دارای این خطا، با پیغام ۴۰۴ به کاربران نمایش داده می‌شود که به‌معنی در دسترس نبودن صفحه یا عدم وجود آن است. این پیوند یکتا به‌طور همزمان یک کد ۲۰۰ هم در پاسخ به مرورگر ارسال می‌کند که به‌معنی عملکرد درست و بدون اشکال سرور است. خزنده‌های گوگل این دو سیگنال متناقض را درک می‌کنند و چون صفحه در عمل هیچ محتوای ارزشمندی به کاربر نشان نمی‌دهد، آن را نمایه‌گذاری نکرده و به همین دلیل خطای ۴۰۴ را در سرچ کنسول به شما نشان داده می‌شود. تا این بخش می‌دانید خطاهای سرچ کنسول گوگل در مراحل مختلفی از فرایند خزش، نمایه‌گذاری و نمایش صفحه در دستگاه‌های موبایل رخ می‌دهند. گوگل سرچ کنسول یک برنامه ی کاربردی رایگان است که به شما امکان شناسایی و حل هر مشکل احتمالی در حین  خزش و تلاش گوگل برای ایندکس کردن وب سایت شما در نتایج جستجو را می‌دهد.

همانطور که از نام این خطا پیداست، اندازه بخش بزرگی از متن صفحه، نسبت به عرض صفحه بسیار کوچکتر است. برای برطرف کردن این خطا، یک ویوپورت برای صفحات وب خود مشخص کنید و تمام اندازه‌های فونت صفحه را طوری تنظیم کنید که متن در صفحات موبایل به دسترسی قابل مشاهده باشد. این خطا نشان می‌دهد که صفحه مورد نظر، از پلاگین‌های ناسازگار استفاده می‌کند. مثلا افزونه‌هایی مانند Flash که توسط اکثر مرورگرهای موبایل پشتیبانی نمی‌شوند. برای رفع این خطا توصیه می‌شود که صفحه خود را با استفاده از فناوری‌های وب مدرن و با پشتیبانی گسترده، مانند HTML5، دوباره طراحی کنید.

اگر تا این بخش از مطلب را به‌خوبی مطالعه کرده باشید، با ۲۷ مورد از اصلی‌ترین و متداول‌ترین خطاهای سرچ کنسول آشنا شده‌اید. در این بخش قصد داریم خطاهایی را بررسی کنیم که به‌طور ويژه به اسکیمای درج‌شده برای محصولات مرتبط هستند. برای پیدا کردن ساختار دقیق اسکیما، حتما از وب‌سایت Schema.org «+» استفاده کنید. این خطا زمانی رخ می‌دهد که بخشی از متن داخل صفحه نسبت به عرض صفحه آن‌قدر کوچک باشد که کاربران برای خواندن آن لازم باشد روی آن زوم کنند. این موضوع خواندن محتوای صفحه را در دستگاه‌های موبایلی سخت‌تر می‌کند و اثر بدی روی تجربه کاربری وب‌سایت است. برای بررسی دقیق‌تر این خطا و پیدا کردن بخش مشکل‌دار متن، سعی کنید نسخه‌های مختلف وب‌سایت را در دستگاه‌های مختلف بررسی کنید.

در این حالت، URL ارسال شده، درخواست غیرمجاز (401) را برمی‌گرداند. در ادامه، هر یک از مسائل غیرمعمول و اقدامات لازم را بررسی خواهیم کرد. این لیست از اسناد رسمی ‌گوگل برداشته شده که خواندنش را به شدت توصیه می‌کنیم.

Site errors خطاهای کلی سایت شما را در ۹۰ روز گذشته نشان می‌دهد. اگر سایت خود را به تازگی راه‌اندازی کرده‌اید وجود خطا در این قسمت عادی می‌باشد. اما اگر بیش از یک ماه از تولد سایت‌تان گذشته، بهتر است خطاهای این بخش گوگل وبمستر را جدی بگیرید و طبق این آموزش آن‌ها را بر طرف نمایید. اهمیت این موضوع آن‌چنان بالاست که اگر گوگل کوچک‌ترین ایرادی در این بخش احساس کند، برای شما یک پیغام در Site Messages ارسال خواهد کرد. شما می توانید این صفحات را در Google Search Console report شناسایی کنید، همچنین میتوانید از ابزارهایی مانند ScreamingFrog، OnCrawl یا Sitebulb استفاده کنید.

زمانی که کاربر روی لینک صفحه حذف شده یا آدرس‌های تغییر داده شده کلیک کند با صفحه 404 روبرو می‌شود. در اصل سرور نمی‌تواند منبع درخواستی کاربر را پیدا کند؛ در نتیجه صفحه 404 نمایش داده می‌شود که یک صفحه با لینک شکسته به حساب می‌آید. این وضعیت نشان می‌دهد که صفحه‌ی مورد نظر، مورد خزش و بازدید ربات گوگل قرار گرفته اما ایندکس نشده است و در SERP نمایش داده نمی‌شود. یعنی گوگل به صفحه دسترسی دارد، برای کراول کردن صفحه وقت گذاشته و در نهایت تصمیم گرفته که صفحه را ایندکس نکند. ممکن است حتی صفحه قبلا ایندکش شده باشد اما به دلایلی گوگل تصمیم بگیرد از ایندکس خارج کند.

برای برطرف کردن خطای ریدایرکت صرف‌نظر از نوع آن، اول باید بتوانید مسیر ریدایرکت را مشخص و مشکلات موجود در آن را پیدا و برطرف کنید. در این بازبینی سعی کنید تشخیص دهید ریدایرکت اصلی دقیقا باید در چه مسیری اتفاق بیافتد و و URL نهایی کدام است. ابزارهای سئوی مختلفی مثل Screaming Frog «+» و Sitebulb «+» وجود دارند که برای دیدن مسیر ریدایرکت و تشخیص محلی که باعث پیچیده شدن ریدایرکت شده، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، در این مثال هنوز صفحه یا صفحات مورد نظر من با مشکل ارور 500 روبرو بوده و عملا از طرف سرور ایراد دارند. بنابراین باید به شرکت هاستینگ یا تیم آیتی شرکت پیام داده و از آنها بخواهم که مشکل مورد نظر را حل کنند. اما اگر با اروری بعد از ورود به صفحه روبرو نشدید، در واقع میتوان گفت که این خطای سرچ کنسول از بین رفته.

این خطا به این معنا است که گوگل صفحات دارای محتوای تکراری را در وب‌سایت شما شناسایی کرده که تگ کنونیکال ندارند. معمولا وب‌سایت‌های خیلی بزرگ این خطا را در سرچ کنسول دریافت می‌کنند. بنابراین در رفع این خطا باید نسخه اصلی محتوا را با کمک تگ کنونیکال به گوگل نشان دهید. این خطا زمانی در سرچ کنسول گوگل رخ می‌دهد که با استفاده از ابزار Removal سرچ کنسول، درخواست حذف موقتی (نهایتا ۶ماهه) صفحه یا صفحات مشخصی از وب‌سایت برای سرچ کنسول ارسال شده باشد. با کمک این ابزار می‌توانید به‌طور مستقیم به کنسول جستجوی گوگل دستور بدهید، URL صفحه یا صفحاتی را از فهرست گوگل برای مدت زمانی کوتاه خارج کند.

بنابراین شما همیشه به یک فایل روبوت نیاز دارید و گوگل نیز وجود آن را الزامی می‌داند، حتی اگر حاوی محتوایی نباشد. یکی از قابلیت‌های بسیار کاربردی سرچ کنسول گوگل، گزارش Index Coverage است. گوگل دریافتن اینکه محتوا در کجای یک صفحه قرار دارد، خوب عمل می‌کند. پس وقتی یک URL شامل صفحه‌ای می‌شود که محتوای اصلی زیادی ندارد یا محتوا ندارد، گوگل آن صفحه را یک soft ٤٠٤ نام‌گذاری می‌کند. اگر شما فنی ترین فرد دنیا نیستید، ما می‌خواستیم این کار را کمی برای شما آسان‌تر کنیم، بنابراین راهنمای کامل رفع خطاهای سرچ کنسول گوگل را گردآوری کردیم. همچنین هر دو گزارش قابلیت استفاده از موبایل و Core Web Vitals را بررسی خواهیم کرد.

و یا امکان دارد سایت شما توسط یک هکر هک شده باشد و برچسب noindex را به صفحات شما اضافه کرده باشد. یکی از ساده‌ترین خطاهای سرچ کنسول مربوط به بخش Removal Tool است. لینک صفحاتی که به صورت دستی در بخش Removals سرچ کنسول برای حذف موقت قرار دادید را برای شما لیست می‌کند. اگر می‌خواهید صفحه مورد نظر ایندکس نشود، تگ noindex را در صفحه قرار دهید. اگر صفحه شما یک صفحه کنونیکال است مطمئن شوید که گوگل اجازه crawl صفحه را داشته باشد؛ اما اگر می‌خواهید صفحه ایندکس شود باید بررسی کنید که چرا در فایل robots.txt دسترسی گوگل مسدود شده است. این خطا زمانی رخ می‌دهد که گوگل از وجود صفحه مورد نظر آگاهی دارد؛ اما خزنده‌های گوگل این صفحه را crawl نکرده‌اند.

همان طور که پیش‌تر گفتیم، بخش Mobile Usability از سرچ کنسول حذف شده است. به جای آن در بخش Experience چهار فاکتور Security Issues، core web vitals، Manual Actions و HTTPS قرار گرفته است. بخش Core Web Vitals به صورت اختصاصی معیارهای کاربر محور مثل سرعت بارگذاری صفحه، تعامل کاربر و ثبات بصری صفحه سایت را بررسی می‌کند. برای رفع این خطا باید tests screenshot آن را در سرچ کنسول مشاهده کنید و ببینید کدام دکمه‌ و لینک‌های صفحه در موبایل بیش از حد به یکدیگر نزدیک شده‌اند. با تغییر طراحی و نحوه نمایش این دکمه‌ها مشکل شما رفع خواهد شد.

گاهی اوقات افزونه های وردپرس صفحاتی را به فایل نقشه سایت شما وارد می کنند که متعلق به آنها نیست. همچنین می‌تواند به شما پنجره‌ای بدهد که در آن صفحات، به خوبی رتبه‌بندی می‌شوند و اینکه گوگل کدام صفحات را برای نادیده گرفتن انتخاب کرده است. «خطای Viewport not set» زمانی در سرچ کنسول رخ می‌دهد که ویژگی Viewport را برای صفحه وب تعریف نکرده باشید. به زبان خیلی ساده، Viewport به ناحیه قابل‌مشاهده کاربر از صفحه وب گفته می‌شود که در دستگاه‌های مختلف متفاوت است. با تنظیم Viewport برای صفحه، به مرورگر در مورد ابعاد مناسب نمایش صفحه در موبایل، تبلت و کامپیوترهای دسکتاپ اطلاع‌رسانی می‌کنید. بدون تعریف Viewport مرورگر نمی‌داند چطور باید ابعاد صفحه را تنظیم کند یا آن را با توجه به اندازه صفحه نمایش تغییر دهد.


https://seohacker.academy/product/seo-course-gray-hat-mastering/