تقویت ایمپلنت، استحکام برای عمری طولانی2023-12-09

دوام ایمپلنت دندان چقدر است؟ + روش های افزایش طول عمر ایمپلنت آرتمان درمان

هرچه تجربه و تخصص دندانپزشک بیشتر باشد، با اشراف و تسلط کامل به آخرین متدهای روز دندانپزشکی، کاشت ایمپلنت را انجام می‌دهد. در نتیجه نه تنها کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دندان افزایش می‌یابد، بلکه احتمال پس زدن ایمپلنت به حداقل می‌رسد. برای کاشت ایمپلنت های دندانی، مقدار تراکم مشخصی از استخوان فک شما نیاز است.

۸- تراکم استخوان شما

به عنوان مثال، بیماری هایی مانند دیابت یا ضعف سیستم ایمنی می‌تواند بر اثربخشی درمان ما و همچنین عمر ایمپلنت‌های دندانی تاثیر مستقیم داشته باشند. هم دیابت و هم سیستم ایمنی ضعیف هر دو می‌توانند ما را مستعد ابتلا به عفونت‌ها کنند و باعث شوند که بدنمان برای بهبودی و التیام زمان بسیار زیادی نیاز داشته باشد. به طور معمول ماندگاری کاشت دندان می‌تواند بین ۱۵ تا ۲۰ سال طول عمر داشته باشد.

متخصصین ایمپلنت با بهره‌گیری از دانش و مهارت خود، آخرین متدهای کاشت ایمپلنت را به کار می‌گیرند و با تسلط کامل بر این روش، احتمال موفقیت و دوام ایمپلنت را به حداکثر می‌رسانند. توانایی جراح در شناسایی و مدیریت عوارض احتمالی پس از جراحی بسیار مهم است. ارائه راهنمایی‌های مناسب برای مراقبت‌های پس از جراحی و پیگیری وضعیت بیمار می‌تواند به جلوگیری از بروز مشکلات و افزایش طول عمر ایمپلنت کمک کند. با در نظر گرفتن این عوامل و رعایت توصیه‌های پزشک می‌توانید به حفظ و افزایش طول عمر ایمپلنت دندان خود کمک کنید و از مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید. ایمپلنت دندان برای اکثر افراد بالغی که سلامت عمومی مناسبی دارند و استخوان فک کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت دارند، مناسب است.

در صورت نیاز به جایگزینی، دندانپزشک ارزیابی دقیقی انجام می‌دهد تا بهترین راهکار را ارائه دهد. برای برخی از بیماران، ایمپلنت‌ها گزینه مناسبی نیستند و دندانپزشک راه‌حل‌های جایگزین پیشنهاد خواهد کرد. برخی بیماران به فرایند پیوند استخوان برای ایمپلنت نیاز دارند تا میزان استخوان کافی برای قرارگیری ایمپلنت فراهم شود. ازآنجاکه ایمپلنت‌های دندان با استخوان فک شما جوش می‌خورند، دندانپزشک ابتدا وضعیت محل استخوان را بررسی و اطمینان حاصل می‌کند که تراکم استخوان کافی برای نگهداری مطمئن ایمپلنت وجود دارد.

این کار، فشار زیادی بر روی دندان ها وارد می‌کند و به مرور زمان آن‌ها را فرسوده می‌کند و حتی می‌تواند باعث ایجاد لب پر شدگی یا یا ترک خوردگی دندان شود. بعد از کاشته شدن ایمپلنت (حتی سال‌های بعد) در صورت دنبال کردن یک سبک زندگی ناسالم به لثه، استخوان و خود ایمپلنت آسیب وارد می‌کنیم و قاعدتاً طول عمر ایمپلنت دندان نیز کاهش پیدا خواهد کرد. اما دنبال کردن یک سبک زندگی سالم و بهتر، می‌تواند تضمین کننده دوام بیشتر ایمپلنت‌ها باشد. ایمپلنت دندان چقدر عمر میکند؟ روش های افزایش طول عمر ایمپلنت کره ای، سوئیسی، آلمانی + معرفی عوامل تاثیرگذار بر دوام ایمپلنت در این مقاله ارائه می شود.

۳- انجام اسکن رادیوگرافی از وضعیت دندان های شما قبل از انجام عمل ایمپلنت ضروری است و به دندانپزشک کمک می کند تا بتواند برنامه ریزی دقیقی برای عمل شما داشته باشد. این مرحله یکی از مهمترین مراحل مراقبت از ایمپلنت است، زیرا اگر استخوان از ضخامت و استحکام کافی برخوردار نباشد عمل ایمپلنت گذاری با شکست روبرو می شود. ایمپلنت‌های سوئیسی هم از بهترین برندهای تولیدشده محسوب می‌شوند و در میان برترین‌های این رده جا می‌گیرند. برند سوئیسی اشترومن یکی از معروف‌ترین تولید کنندگان ایمپلنت در دنیا است که طول عمر محصولات آن به بالای 20 سال می‌رسد.

Contact Us
دندانپرشکی در مشهد
Email:
Phone: 00989145622900
مشهد
, IR, Iran

مصاحبه با دکتر منصوره سادات ابطحی متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی در اصفهان

غذا های شیرین، چسبنده یا سفت می توانند بر طول عمر ایمپلنت تأثیر منفی بگذارند و ماندگاری آن را کاهش دهند. دندانپزشک شما احتمالاً به شما خواهد گفت که حداقل تا زمانی که بهبودی دهان شما حاصل نشده، از خوردن این گونه غذا ها اجتناب کنید. فشردن فک ها به هم دیگر و علاوه بر آن، دندان قروچه نیز می تواند طول عمر ایمپلنت شما را کاهش دهد. سیگار کشیدن می تواند برای ریکاوری ایمپلنت دندانی شما مضر باشد، زیرا روند بهبود طبیعی بدن را کند می کند. به همین دلیل، ما از بیماران می خواهیم قبل و بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت، سیگار را ترک کنند.

ایمپلنت‌های کره‌ای از رایج‌ترین برندهای موجود در بازار دندانپزشکی ایران هستند. این ایمپلنت‌ها با برندهای مختلفی در بازار وجود دارند  که بسته به قیمت، طول عمری متفاوت دارند. بیماری‌های لثه، مانند التهاب لثه و پریودنتیت، می‌توانند به استخوان فک آسیب برسانند و پایداری ایمپلنت را به خطر اندازند. در صورت عدم درمان، بیماری‌های لثه می‌توانند منجر به از دست رفتن ایمپلنت شوند. یک واقعیت اثبات شده وجود دارد که انسان ها موقع جویدن غذا، از قسمت مختلف دهان و دندان های خود به یک اندازه استفاده نمی کنند. این مساله در میزان عمر مفید ایمپلنت نقش مهمی دارد، به این معنا که ماندگاری ایمپلنت هایی که در جلوی دهان قرار می‌گیرند، بیشتر از ایمپلنت هایی است که در قسمت های عقب دهان قرار می گیرند.

ایمپلنت دندان ساختاری است که می تواند به جایگزینی دندان از دست رفته کمک کند. ایمپلنت داخل استخوان فک شما قرار می گیرد و به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل می کند. به طور کلی، ایمپلنت دندان به گونه ای طراحی شده است که به عنوان یک وسیله ثابت در دهان شما باشد. در واقع، تحقیقات مختلف انجام شده، میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی را در یک دوره ۱۰ ساله، ۹۰ تا ۹۵ درصد گزارش کرده اند. با این حال، ممکن است ایمپلنت دندان در ماه ‌ها یا سال ‌های پس از کاشت آن با شکست مواجه شود.

تا زمانی که جراح به شما بگوید باید این دستورالعمل ها را با دقت دنبال کنید. رعایت این دستورالعمل‌های بهبود، در نهایت می‌تواند به شما در جلوگیری از شکست زودهنگام ایمپلنت، ناشی از عدم نگهداری نامناسب کمک کند. چندین مرحله وجود دارد که می توانید برای اطمینان از سلامت و یکپارچگی ایمپلنت های دندانی خود انجام دهید. پریودنتیست شما لیست کاملی از توصیه های بهداشت دهان و دندان را پس از عمل ایمپلنت دندانی در اختیار شما قرار می دهد. در این میان، در ادامه چند دستورالعمل و نکته برای نگهداری از ایمپلنت های دندانی شما آورده شده است.

۱- مراقبت و نگهداری های لازم پس از ایمپلنت

  • برای دستیابی به بهترین نتیجه، توصیه می‌شود که کاشت ایمپلنت دراسرع‌وقت پس از کشیدن دندان انجام شود.
  • ایمپلنت‌ها معمولاً نسبت به سایر پروتزهای دندانی دیگر طول عمر بیشتری دارند و در صورت عمل به دستورالعمل‌های دندانپزشک، می‌توانند عمری بسیار طولانی‌تر از آنچه که ما تصور می‌کنیم داشته باشند.
  • {
  • اگرچه مسواک و نخ دندان بخش بزرگی از مراقبت های دهان و دندان را پوشش می دهند، اما استفاده از دهان شویه های ضدباکتری یا آنتی باکتریال می تواند به حفظ سلامت ایمپلنت ها کمک کند.
  • |}{
  • این نوع ایمپلنت شامل قراردادن یک پست کوچک تیتانیومی در داخل استخوان فک است.
  • |}{
  • استفاده از مواد با کیفیت بالا مانند تیتانیوم برای پایه ایمپلنت و سرامیک برای تاج آن، به استحکام و افزایش دوام ایمپلنت دندان کمک شایانی کرده است.
  • |}
  • ایمپلنت دندان یک روش پیشرفته برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است که نیاز به تخصص و دقت بالا دارد.

یکی از مباحث مهم در زمینه کاشت دندان رعایت نکات ضروری جهت افزایش دوام ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان، به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های جایگزینی دندان، به دلیل دوام و داشتن عملکردی شبیه به دندان طبیعی، محبوبیت فراوانی یافته است. این روش درمانی با جایگزینی ریشه دندان توسط یک پیچ تیتانیومی و اتصال یک تاج دندان مصنوعی به آن، به طور کامل ظاهر و عملکرد دندان ازدست‌رفته را بازمی‌گرداند. ایمپلنت دندان یک روش پیشرفته برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است که نیاز به تخصص و دقت بالا دارد. دندانپزشک وضعیت دهان، لثه و استخوان فک را بررسی و با استفاده از تصاویر رادیولوژی یا اسکن سه‌بعدی از وجود تراکم کافی استخوان اطمینان حاصل می‌کند.

عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان را می توان یک ریشه مصنوعی و دست ساز انسان ها دانست که معمولا جنس آن از تیتانیوم بوده و به جای ریشه دندان طبیعی در استخوان فک قرار می گیرد. روش جایگذاری ایمپلنت دندان همانند کاشت یک ریشه برای یک دندان مصنوعی است که این کار برای دندان های از دست رفته انجام می شود. البته لازم به ذکر است که در صورت رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی (که در ادامه به ذکر آن ها نیز خواهیم پرداخت) ایمپلنت ها می توانند به صورت مادام العمر استفاده شوند. طول عمر ایمپلنت ها رابطه مستقیمی با مقاومت و جنس آن ها دارد تا در گذر زمان احتمال شکست آن کاهش یابد. ایمپلنت‌های مینی معمولاً کوچک‌تر از ایمپلنت‌های معمولی هستند و برای جایگزینی یک یا چند دندان ازدست‌رفته طراحی شده‌اند.

نه تنها دندانپزشک شما می‌تواند علائم اولیه شکست ایمپلنت را شناسایی کند و به طور بالقوه مداخله قاطعی انجام دهد، بلکه پلاک‌هایی را که در اطراف لثه‌های شما ایجاد شده است را با دقت حذف می‌کند. علاوه بر تأثیرات مثبت بر سلامت دهان و دندان، داشتن رژیم غذایی سالم می‌تواند به بهبود سلامتی عمومی بدن نیز کمک کند. این رژیم می‌تواند خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، و فشار خون بالا را کاهش دهد، که این بیماری‌ها می‌توانند تأثیرات منفی بر سلامت دهان و دندان‌ها داشته باشند.

جنس ایمپلنت دندان

در صورتی که رعایت مراقبت‌ها به درستی صورت نگیرد، طول عمر آن حتی می‌تواند از دندان طبیعی نیز کمتر باشد. در صورتی که سیستم ایمنی فرد ضعیف باشد و نتواند عفونت را مهار کند ممکن است ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود. ایمپلنت پس‌از جراحی در استخوان فک قرار داده و با مواد مشابه لثه پوشانده می‌شود تا دندان مصنوعی روی آن نصب شود. این جراحی معمولاً کمتر از یک ساعت طول می‌کشد و پس‌از چند هفته بهبود، دندان مصنوعی متصل می‌شود.

دندان قروچه یا براکسیزم نام عارضه‌ای است که در آن فرد دندان‌های خود را به‌هم می‌ساید یا فک‌های خود را به طور مکرر و با نیروی بیش از حد فشار می‌دهد. تکنیک‌های جراحی پیشرفته و دقیق می‌توانند به بهبود نتیجه نهایی و کاهش خطرات پس از جراحی کمک کنند. جراحان باتجربه با استفاده از تکنیک‌های مناسب از آسیب به بافت‌های اطراف جلوگیری کرده و به بهبود سریع‌تر بیمار کمک می‌کنند. عواملی که ریسک ایجاد مشکلات را افزایش می‌دهند، می‌توانند عمر ایمپلنت را کاهش دهند. در این جلسات، دندانپزشک وضعیت ایمپلنت و سایر دندان‌ها و لثه‌ها را بررسی می‌کند و در صورت وجود مشکل، مشاوره‌های لازم را ارائه می‌دهد. به همین دلیل، از جویدن مواد سخت و استفاده از دندان‌های ایمپلنت برای کارهایی مانند باز کردن بطری‌ها باید اجتناب شود.

در صورت مشاهده هرگونه علائم تحلیل لثه و کمبود تراکم استخوان، جراحی پیوند استخوان یا جراحی لثه توسط متخصصین انجام می‌شود. باید بدانید که رعایت نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت به قدری اهمیت دارد که دندانپزشکان آن را یکی از عوامل مهم در موفقیت و ماندگاری ایمپلنت محسوب می کنند. اگر شما توجهی به نکات گفته شده در زیر نداشته باشید؛ ممکن است با مواردی از جمله عفونت لثه، استخوان فک و دندان های دیگر خود رو به رو خواهید شد.

با رعایت این نکات ساده، می‌توانید از ایمپلنت خود به مدت طولانی‌تری بهره‌مند شوید. برای موفقیت‌آمیز بودن کاشت دندان و افزایش دوام ایمپلنت دندان، شرایط خاصی از قبیل سلامت لثه و تراکم کافی استخوان فک مورد نیاز است. درصورتی‌که بیمار دچار تحلیل لثه یا کمبود تراکم استخوان باشد، پیش از کاشت ایمپلنت، نیاز به انجام جراحی‌های تکمیلی مانند پیوند استخوان یا لثه خواهد داشت. این جراحی‌ها به‌منظور ایجاد شرایط ایده‌آل برای کاشت ایمپلنت و افزایش موفقیت آن انجام می‌شوند. رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش طول عمر ایمپلنت است. مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان و دهانشویه‌های مناسب می‌تواند از تجمع پلاک و باکتری‌ها جلوگیری کرده و از بروز عفونت‌های لثه‌ای و مشکلات دیگر جلوگیری کند.

این بخش همان چیزی است که دیگران می‌بینند؛ بنابراین باید هم ظاهر عالی داشته و هم راحت باشد. پس‌از قراردادن پیچ ایمپلنت، یک کلاهک روی آن قرار می‌گیرد تا ناحیه جراحی از بقیه دهان جدا شود. این کار برای اینکه لثه اطراف ایمپلنت به‌طور ایمن بهبود یابد، اهمیت دارد. معمولاً ایمپلنت پس‌از چند ماه پروتز نهایی خود را دریافت می‌کند؛ زیرا استخوان و ایمپلنت باید طی فرایندی به‌نام «اسئواینتگریشن» به‌طور ایمن به هم جوش بخورند. در این مرحله اگر دچار عفونت شده باشید، باید از بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت استفاده کنید.

ابتدا دندانپزشک کلاهک موقت ایمپلنت را برمی‌دارد و اباتمنت ایمپلنت را به بالای پایه ایمپلنت متصل می‌کند. سپس بسته به اینکه ایمپلنت فول موس است یا یک یا چند دندان، تاج (crown) یا پل (bridge) به اباتمنت متصل می‌شود. تکنسین‌های ماهر طبق مشخصات دندانپزشک، تاج یا پل را با رنگ، شکل و اندازه دندان‌های طبیعی شما هماهنگ می‌کنند.

اگر می‌ خواهید طول عمر ایمپلنت بالا باشد و تا سال‌ های طولانی آن را حفظ کنید، حتما به دندانپزشک متخصص و باتجربه مراجعه کنید. عوامل مختلفی بر طول عمر ایمپلنت دندان تأثیرگذار هستند که هر یک از این عوامل می‌تواند نقش مهمی در موفقیت و دوام ایمپلنت ایفا کند. ایمپلنت‌های دندانی درون استخوان فک قرار می‌گیرند و مانند ریشه دندان به آن جوش می‌خورند. هرچه این همبستگی بهتر باشد و میزان استحکام استخوان بیشتر باشد پایه ایمپلنت بادوام‌تر خواهد بود. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مانند مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن می‌تواند منجر به تجمع پلاک‌ها و باکتری‌ها و در نهایت به عفونت و مشکلات لثه شود که طول عمر ایمپلنت را کاهش می‌دهند.

{

معرفی چند مسکن قوی برای دندان درد (از مسکن های معمولی تا قوی)

|}

یکی از عوامل کلیدی در افزایش طول عمر و موفقیت ایمپلنت دندانی، انتخاب برند معتبر ایمپلنت است. طبق مطالعات، استفاده از ایمپلنت‌های بی‌کیفیت و نامعتبر، احتمال شکست ایمپلنت و کاهش طول عمر آن را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، انتخاب یک برند معتبر و باکیفیت، تضمینی بر دوام و عملکرد طولانی مدت ایمپلنت است. با مراقبت مناسب، ایمپلنت‌ها می‌توانند تا چندین دهه و حتی تا پایان عمر فرد دوام بیاورند. ازاین‌رو برای اطمینان از طول عمر و موفقیت ایمپلنت، رعایت برخی مراقبت‌های خاص ضروری است.

{

مدیریت عوارض و مراقبت‌های پس از جراحی

|}

به همین دلیل، قسمت فلزی ایمپلنت که در استخوان فک قرار داده شده به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل کند و پایه محکمی برای روکش ایمپلنت ایجاد می کند. گاهی اوقات، ایمپلنت‌های دندانی به دلیل شرایطی که خارج از کنترل ما هستند، عمر محدودی دارند. در حالی که خود ایمپلنت‌های دندانی یک گزینه درمانی دائمی هستند، اما روکش‌های سرامیکی که به عنوان پروتز بر روی ایمپلنت سوار می‌شوند، تخریب ناپذیر نیستند. درست مانند دندان‌های طبیعی ما، روکش‌های سرامیکی و یا هر نوع روکش دیگری که استفاده می‌شود نیز مستعد ترک خوردن و آسیب هستند. مراقبت صحیح از ایمپلنت، مهم‌ترین کاری است که بعد از عمل کاشت ایمپلنت باید انجام دهید.

ازآنجاکه ایمپلنت به استخوان پیچ می‌شود، ممکن است از ابزار خاصی برای ایجاد رزوه در استخوان فک استفاده شود که با رزوه ایمپلنت مطابقت داشته باشد. برخی از ایمپلنت‌ها خودرزوه هستند؛ به این معنی که هنگام واردشدن، رزوه خود را ایجاد می‌کنند. در ۴۸ ساعت اول مراقبت از ایمپلنت، بهتر است از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید و استراحت کافی داشته باشید تا به بدن خود فرصت دهید با عضو جدید سازگار شود.

{

رژیم غذایی برای سلامت ایمپلنت:

|}

مدیریت استرس از طریق تمرینات تنفسی، مدیتیشن یا ورزش می تواند به شما کمک کند تا نه تنها از نظر روحی و روانی بهتر شوید، بلکه از ایمپلنت های دندانی تان نیز محافظت کنید. همان طور که دندان های طبیعی نیاز به مراقبت روزانه دارند، ایمپلنت دندان هم به مراقبت منظم نیاز دارد. اگر بهداشت دهان و دندان را جدی نگیرید، باکتری ها و پلاک ها به سرعت در اطراف ایمپلنت تجمع پیدا می کنند و می توانند باعث التهاب لثه و حتی از دست رفتن ایمپلنت شوند. ایمپلنت‌ها مانند دندان‌های طبیعی خودمان نیاز به چکاپ دوره‌ای و ویزیت توسط دندانپزشک دارند. هر 6 ماه یکبار بهتر است به جهت پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی و ارزیابی سلامت دهان و دندان با ایمپلنت، به دندانپزشک مراجعه شود.

از نظر شرایط بعد از کار هم عموما درد و تورم کمی در ناحیه ایجاد می‌شود که با مصرف مسکن قابل پیشگیری است. آرام‌بخشی فرایند بسیار راحتی بوده که بوسیله آن بیمار در حالت خواب قرار گرفته و هیچ چیزی از درمان را به خاطر نمی‌آورد، و به تبع آن بیمار احساس راحتی و بی‌دردی خواهد داشت. در کلینیک رایا امکان انجام درمان کاملا بدون درد تحت بی‌حسی و آرامبخشی و توسط متخصصین مجرب وجود دارد.

به همین دلیل، وضعیت سلامت دهان و دندان و نداشتن بیماری‌های زمینه‌ای، نقش تعیین‌کننده‌ای در طول عمر ایمپلنت دارد. همانطور که در بالا ذکر شد، ایمپلنت های دندانی به طور متوسط حدود ​​۲۵ سال عمر می کنند. دلایل زیادی وجود دارد که ایمپلنت ممکن است کمتر یا بیشتر از این طول عمر متوسط، ​​ماندگاری داشته باشد.

هنگامی که سیگار می‌کشیم، میزان اکسیژن موجود در جریان خون را کاهش می‌دهیم، به این معنی که لثه بیمار و یا آسیب دیده بدون وجود اکسیژن کافی نمی‌تواند به درستی ترمیم شود. اگر قبل از بهبود کامل پس از انجام جراحی ایمپلنت سیگار بکشیم، خطر ایجاد عفونت و طولانی شدن روند بهبودی را تجربه خواهیم کرد. اگر می‌خواهید ایمپلنت دندان خود را به‌طور طولانی‌مدت حفظ کنید، باید مراقبت از آن را جدی بگیرید و به بهداشت دهان و دندان توجه ویژه‌ای داشته باشید. جالب است بدانید که بسیاری از بیماری‌های جدی و مشکلات گوارشی ناشی از بی‌توجهی به سلامت دهان و دندان هستند که می‌توانند هزینه‌های زیادی را به همراه داشته باشند. طول عمر ایمپلنت معمولاً ۱۵ تا ۳۰ سال است، اما با رعایت بهداشت و مراقبت‌های مناسب، این مدت می‌تواند بیشتر شود. مصرف مواد غذایی سالم مانند میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای غنی از کلسیم می‌تواند به تقویت استخوان‌ها و لثه‌ها کمک کند.

دندان پرشکی https://drchalak.com/
لبخندی که اعتماد به نفس شما را دوچندان می‌کند